Beschikbaarheid & Boeken

De omgeving

Andalusië en La Axarquia

De streek La Axarquía ligt in Andalusië tussen de provincie Malaga en de provincie Granada, direct ten noorden en oosten van de stad Malaga. Deze heuvelachtige streek wordt weleens vergeleken met dat van het Italiaanse Toscane, dat ook een heuvelachtige wijnstreek is. De Axarquia is iets ruiger en droger. Ook zijn de hoogteverschillen er groter, waardoor u kunt genieten van indrukwekkende uitzichten.
Het heeft een kustlijn van 50 km en reikt 35 km landinwaarts. Zuidelijk wordt de streek begrensd door het rustige gedeelte van de Costa del Sol. Er zijn uitgestrekte zandstranden en ook door rotsen omgeven baaien.

In de Axarquía liggen vele kleine, witte dorpjes, de zogenaamde pueblos blancos, die prachtig gelegen zijn tussen en op de met wijnranken, mangobomen of olijfbomen beplante heuvels. Ze kennen veelal een Moorse geschiedenis dat je terugziet in de bouwstijl. Feesten maken een belangrijk bestanddeel uit van het leven in zuid Spanje. Er wordt altijd wel ergens iets gevierd.

Zo wordt bijvoorbeeld Dia de la Pasa, op de derde zondag van september, door velen bezocht. Tijdens dit feest wordt gevierd dat de rozijnen, die hier niet gezwaveld worden, zijn geoogst. Er zijn optredens van muziekgroepen en veel kraampjes waar je gratis, of voor een klein prijsje, de heerlijke producten uit de streek kunt proberen. Probeer de witte half droge of de zoete rode wijn eens, die beide van de moscatel-druif worden gemaakt. Reserveer ons vakantiehuis tijdig indien je deze feestdag met de lokale bewoners mee wilt vieren!

Direct reserveren

In de nabije omgeving van onze Finca raden wij deze authentieke restaurants aan:

Omliggende dorpen en activiteiten

Vanuit onze Finca heb je uitzicht op Comares, een bijzonder dorp vanwege haar markante ligging boven op de berg. Je kunt al bergklimmend het dorp bereiken, maar gelukkig brengt de auto je eenvoudiger naar het dorp. Je vindt in dit dorp veel terug van de Moorse geschiedenis van deze streek. Wie van actief lopen en klimmen houdt, plant (reserveren is nodig) zeker ook een bezoek aan de Caminito de Rey!

In de zomer lopen de temperaturen flink op. Juist in de middag is het fijn om de koelte van het huis op te zoeken, waar de airco aan kan terwijl je naar goed Spaans gebruik een siësta houdt. Onze Finca biedt veel verkoelende schaduwrijke plekjes in de tuin of in de overkapte veranda en uiteraard biedt het zwembad ook de nodige afkoeling. Voorkeur voor afkoelen in de zee? Op 35 minuten autorijden ligt de rustigere strandbadplaats Torre del Mar en op 50 minuten de meer toeristische en drukkere stranden van Malaga, Torremolinos of Benaldamena. Winkelen in Velez-Malaga is een aanrader, evenals struinen over de markten van de dorpjes waar je doorheen rijdt tijdens je autotripje door de vele leuke routes in deze streek. De rommelmarkt in Fuengirola op zaterdagochtend is een must, evenals lunchen in Mijas.

Er zijn vanaf onze Finca mooie autoritten te maken door La Axarquia, zoals de avocado-route, de wijnstokken route of olijfbomen route. Na elke bocht wordt je weer verrast door mooie vergezichten en gevarieerde natuur. Wie vroeg vertrekt kan mooie dagtrippen maken naar de grotere steden Malaga, Ronda, Cordoba, Sevilla of Granada (reserveer vooraf je bezoek aan het Alhambra).

Direct reserveren

Vragen over de omgeving van Finca el Agua da Vida? Laat het ons weten!

Neem contact op